Meniu

MAI MULT DECAT FOTBAL…. E ROMANIA!!!

suporteri romania
  • 17.06.2016
  • Geoalba
  • Divers
  • 0 comentarii

  Nu cred ca poate rascoli in noi sentimente frumoase ca meciurile echipei de fotbal ale Nationalei noastre, indiferent de miza pusa in joc, fie ca e un meci amical, fie jocul hotarator pentru o calificare la un turneu final, se traieste la cote alarmante fiecare secunda de joc, se rade, plange, striga fiecare atingere a mingii, fiecare ratare dar si cand ai nostri marcheaza… Am avut de-a lungul timpului rezultate fabuloase in mai multe sporturi, de la legendarii asi ai tenisului ( Tiriac si Nastase ), la minunile facute de Ivan Patzaichin cu pagaia rupta, la cele 4 titluri de campiona mondiala in handbalul masculin, totul culminand cu gimnastica feminina ce a dominat podiumurile de premiere decenii la randul si exemplele pot continua. Dar parca toate acestea palesc in umbra zeului rege, fotbalul, unde desi nu am avut rezultate exceptionale, parca pe fiecare ne-a trecut un fior de mandrie si admiratie fata de tricolori, ne-au facut sa ne simtim mandri de nationala noastra si sa stam cu capul sus, falnici ca brazii dupa vreo partida disputata, sa ne uneasca sub acelasi drapel pe fiecare, cel al Romaniei.

 

  Inceputurile isteriei nationale de fotbal incepe la Mondialul din Mexic cand in fata Braziliei magicianului Pele am facut o buna impresie, apoi a urmat o perioada de acalmie in prezenta noastra la vreun turneu final, cand ne uitam pe antenele de la bulgari sau sarbi sa vedem vreun meci, apoi a venit revenirea tricolorilor la Mondialul din Italia 1990, echipa noastra prezentandu-se mai mult decat onorabil, apogeul “ revolutiei”  Nationalei noastre a fost atins abia abia peste 4 ani, la mondialul din SUA, cand tricolorii nostri ne-au facut nopti albe de bucurie, facandu-ne sa iesim pe strazi si sa cantam, dansam, bucuram ca suntem romani si ne mandrim cu cu tara noastra, punand jucatorii nostri pe piedestalul Panteonului personalitatilor neamului, reusind o coeziune intre oameni, toti avand acelasi gand si simtire: HAI ROMANIA!.

 

  Astazi, cei de la Penny Market vor sa afle cum ne pregatim noi de meciurile nationalei noastre la Europeanul din Franta, vrea sa vada cum suporterii adevarati isi incurajeaza echipa fie alaturi de tricolori in Hexagon, fie acasa sau prin piete ori terase, stransi in jurul televizoarelor ori in fata ecranelor gigant. Pentru mine, abordarea partidelor noastre si a intreg campionatului nu este ceva de neglijat, de lasat de azi pe maine, la voia intamplarii, pe ideea ca “ lasa ca o sa vedem, o sa ne descurcam cumva, incropim noi ceva”, ci e o pregatire temeinica si laborioasa, inceputa cu mult timp inainte. Chiar dupa ce ne-am calificat, si am aflat programul turneului: 10 iunie- 10 iulie, am inceput sa creionez un plan de actiune menit a permite o vizionare optima si a nu exista impedimente de ordin tehnic ce sa faca imposibila vizionarea meciurilor. Dar sa o luam metodic si cu inceputul.

 

  Mai intai, am lansat o invitatie colegilor de la munca si prietenilor pentru a vedea exact pe cati ne bazam si de a nu face planuri fara a sti cati suntem. Apoi fiecare cum a putut si-a rezolvat problemele la serviciu, in aceasta luna toti suntem ba in concediu de odihna, ba in concediu de boala ori fara plata, caci cine mai munceste cu spor cand in fiecare zi avem cate trei meciuri!!!. Apoi am rezolvat cu locatia, o casa la tara a unui amic, la doar 10 Km. de oras, practic la o azvarlitura de bat si unde putem si sa innoptam la nevoie, daca oboseala ( sau berea? ) ne-ar face incapabili a mai reveni in oras. Aici este o casa batraneasca, cu o livada in curtea din spate si unde putem sa ne manifestam in voie, fara a avea grija vecinilor deranjati de urletele noastre si de manifestarile duse pana la paroxism la vreo ratare sau Doamne ajuta, la vreun gol marcat. Apoi am rezolvat problema unui proiector profesional, caci nu puteam privi la televizor, era prea mic si voiam sa vedem din toate unghiurile, aveam nevoie de un ecran mare pentru a vedea parca si „ iarba cum creste pe gazon”. Un alt amic a venit cu o alta idee salvatoare la necaz, in situatia cand s-ar lua curentul a adus un generator pe motorina, in caz de nevoie si avarie. Apoi am cumparat o mini- piscina pe care am instalat-o in curte, caci ce e mai frumos decat sa te bucuri de victorie ca un plonjon imbracat in piscina plina de apa si sa te balacesti, savurand victoria...

 

  Trecand peste aceste probleme tehnice, ne-am concentrat atentia si asupra celor lumesti, cum ar fi mancarea si bautura. Cum magazinul Penny este chiar in drumul nostru, nu ne-am batut capul cu ce cumparam din alte parti, de facut liste si listute cu diferite cumparaturi, la sfarsit cand ne adunam toti ne oprim la Penny si umplem portbagajele si apoidrum intins la meci. Aici la magazin rezolvam relativ repede, stim ca-n palma unde sunt aranjate produsele, problema e la casa cand platim, avand carucioarele burdusite reusim sa facem coada in spatele nostru, dar nimeni nu se supara si protesteaza caci suntem toti in galben si cu totii sustinem Romania, asa ca nu e suparare.

Pregatirile sunt terminate, vremea e de parte noastra, totul e aranjat in cele mai mici detalii, nu ne ramane decat sa inceapa nebunia si HAI ROMANIA!.   

Abonare articole

Aboneaza-te sa primesti cele mai noi articole.

Comentarii ( 0 )

Nu exista comentarii. Fi primul care comenteaza acest articol utilizand formularul de mai jos.

Adauga comentariu